Eerste hulp bij storingen

Op deze pagina beschrijven we de meest voorkomende storingen. Middels simpele stappen kunnen deze eenvoudig worden verholpen. Mocht de storing er niet tussen staan zijn wij uiteraard 24/7 bereikbaar om te helpen.

Koelt te lang

De melktank geeft een melding dat de tank te lang koelt. Dit kan diverse oorzaken hebben. Je kunt in ieder geval snel de volgende zaken controleren.

  1. Is de condensor/radiateur goed schoon. Je kan deze met perslucht even schoonblazen. 
  2. Kan de koelmachine voldoende verse lucht aanvoeren. Dichte roorsters of andere belemmerende zaken dienen verwijderd of open gezet te worden. 
Indien er ijsvorming op de leidingen tussen koelmachine en tank zit duid dit op een onrendabele koeling wat kan leiden tot een langere koeltijd. 
Indien er oliesporen op de leidingen zitten kan dit duiden op een lekkage. Hierdoor kan koelmiddel ontsnappen. Hierbij is het zaak om onze service dienst in te schakelen. 
 
 

Geen stroom

Het kan zijn dat de melktank en/of koelmachine niet meer werkt. Eerste prioriteit is om dan de zekeringen te controleren. Laat je hierbij niet leiden door nog een draaiende roerwerkmotor. Het verschil zit hem vaak in het aantal fases waar een motor op draait. 

  1. Controleer de stoppen/zekeringen in de groepenkast
  2. Controleer de Thermische beveiligingen. Deze bevinden zich voornamelijkl op de schakelkast die bij de koelmachine opgebouwd zit of aan de muur hangt. Deze herstel drukker kun je indrukken. 
  3. Wanneer er nog geen stroom is bel dan met onze servicedienst. Wellicht hebt u een speciale installatie waarbij andere beveiligingen zijn ingebouwd,. Onze medewerkers kunnen u verder helpen. 
 
 

Alarmcodes

In de melkkoeltanks van DeLaval vanaf bouwjaar 1998 worden met diverse alarmcodes melding gemaakt van eventuele storingen. Deze alarmcodes zijn als volgt te verwijderen. 

  1. Druk op de 0 van de koeling
  2. Druk op de pijltjestoets die wijst naar rechts
  3. Wanneer er AL met een nummer in beeld verschijnt check op de alarmcode kaart waar het om gaat
  4. Druk op de C toest om de Al code te verwijderen.
  5. Druk op de 1 van de koeling om deze te starten. Wanneer je over een start vertraging beschikt gaat het lampje knippersen bij de koelingknop. Door nogmaals op de 1 te drukken zal de koeling gelijk starten.