Onze oplossingen

Om uw kostbare melk zo goed mogelijk te bewaren kennen wij diverse oplossingen. Uiteraard begint het om te bepalen hoeveel opslag u nodig bent. Wilt u een silotank of een horizontale melkkoeltank. Bepalende factor is vaak de ruimte waarin de melkkoeltank moet staan.

Daarna begint de grootste uitdadaging om de melk te koelen. Hier hebben wij diverse oplossingen voor waarbij de manier van melken en de melkstroom uitermate belangrijk is. 

Naast deze oplossingen kunnen wij u ook helpen om energie voordelen te halen uit het koelen van melk. U kunt ervoor kiezen om de warmte die vrijkomt bij het koelen van de melk te gaan gebruiken om op die manier een duurzame manier van koelen te kiezen. Daarnaast bieden wij met onze ruime keuze aan platenkoelers een efficiente manier om de melk voor te koelen. Hierdoor is er minder energie nodig om de melk koel te krijgen en bied u dit als melkveehouder een behoorlijk voordeel in uw energie afrekening.

Wij kunnen voor u maatwerk leveren waarbij onze wereldwijde kennis van melken & koelen goed van pas komt om u van de juiste adviezen te voorzien. 

Uw kennispartner

Alfa Koeling biedt u als melkveehouder ondersteuning bij de optimalisatie van uw melkkoeltanks, om de kwaliteit te garanderen. Daarnaast:
  • Bieden we een totaalpakket van service, onderhoud en verkoop. Hierbij ontzorgen we u volledig;
  • Adviseren we over de beste aanschaf, instellingen en oplossingen zodat u op een zo efficiĆ«nt mogelijke manier uw melk koud krijgt.
  • Ook geven we graag tips en antwoord op uw vragen;
  • Wij weten wat er speelt en spelen hierop in. Daarbij proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen.