Energie

Onze uitdaging is om uw melk zo efficient en duurzaam mogelijk gekoeld te krijgen. Hiervoor kennen we diverse oplossingen. Denk hierbij aan het hergebruiken van warmte die vrij komt bij het koelingproces, of aan onze seie platenkoelers die snel en efficient de melk snel naar een gewenste temperatuur kan koelen.

Warmteterugwinning

Wanneer er via een koelmachine een product wordt gekoeld, dan wordt er tegelijkertijd ook verwarmd. Ons concept wint de product- maar ook de compressor-restwarmte terug. Iedereen claimt het meest rendabele systeem te hebben, maar alleen wij bewijzen het! Onze WTW neemt alleen de warmte wanneer deze het heetst is en dus ook het meest veilig, denkt u hierbij aan Legionellagroei bij lagere temperaturen. Ook komt onze WTW in aanmerking voor de EIA.

Meer over warmteterugwinning

Platenkoeler

Wij bieden een breed scala aan platenkoelers voor iedere toepassing, van automatische tot traditionele melksystemen en van rvs tot titanium platen voor de industrie. Onze platenwisselaars hebben een unieke constructie waarmee elke druppel product, gegarandeerd minimaal twee keer zijn warmte kan overdragen of juist opnemen voor het de platenwisselaar verlaat. Dit maakt de DeLaval platenwisselaar tot de meest rendabele wisselaars beschikbaar op de markt. Ook komen onze platenwisselaars in aanmerking voor de EIA.

 

Meer over platenkoelers