Melkkoeltanks

Voedsel en koeling gaan hand in hand. Willen we beperkt houdbaar voedsel langer bewaren, dan is een voorwaarde dat bacteriƫn geen kans krijgen. Hiervoor is snelle effinciente koeling nodig.

Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen moeten we innoveren en nieuwe technieken ontwikkelen. In de fabrieken van DeLaval werken gepassioneerde specialisten elke dag weer aan het product van onze toekomst, omdat koeltechniek en milieu net als melken in onze genen zit! 

De koeltanks die wij aanbieden zijn leverbaar in diverse soorten met verschillende maatvoeringen. Wij bieden zowel nieuwe als tweedehands koeltanks aan. Onze koelspecialisten luisteren naar uw vraag en geven advies dat bij u past. 

 

Silotanks

Als pionier in de melkkoeling zijn wij er trots op dat wij als eerste op de markt kwamen met het idee om de melkkoeltank buiten op te stellen. De rechtopstaande koeltanks, ook wel silotanks genoemd, bieden kwaliteit met inhoud. De koeltanks zijn altijd 100% roestvrijstaal. De DX3S is het toonbeeld van afwerking met hoge prestaties. De beste garantie voor uw kostbare product.

 

Lees meer over silotanks

Liggende koeltanks

De liggende melkkoeltanks DXCE en DXCEM zijn beschikbaar van 1.300 tot bijna 35.000 kg en zijn daarmee de grootste selectie melkkoeltanks binnen de agrarische sector. De DXCE heeft een elliptische vorm met een ovale bodem om zo een groot koeloppervlak te realiseren. Laaggeplaatste roerwerken met spuitmonden voor het reinigen zorgen voor een snelle menging en optimale reiniging.

De DXCE is samen met de DX3S de meest gevraagde koeltank bij lagere melkstromen. Elke DXCE bevat een draaibaar roestvrijstalen deksel die verticaal of horizontaal opent om gemakkelijk toegang te krijgen tot de tank.

De DXCEM is de grootste liggende koeltank uit onze range en is geschikt voor grote capaciteit melkopslag. Elke DXCEM is voorzien van twee roerwerken en heeft een unieke krachtige reiniging vanuit spuitmonden op de roerwerkbladen.

 

Lees meer over liggende koeltanks

Open tanks

De open tanks vinden vaak hun toepassing in ijssalons. Door hun ruime ketelvormige opslag is de melk gemakkelijk bereikbaar doordat het deksel volledig open kan. Daar het gaat om gekoelde melk worden deze tank voorzien van een verdamper in de bodemplaat en een roerwerk. Deze tanks zijn te verkrijgen in verschillende koelklasses. Hierdoor is er ook voor iedere toepassing een juiste oplossing. 

 

Buffer opslag voorkomt stilstand.

Wanneer het aankomt op capaciteit kunen wij u een aantal oplossingen bieden. Alle systemen zorgen ervoor dat er tijdens het reinigen van de melkkoeltank gewoon doorgemoken kan worden. Dit voorkomt capaciteits verlies bij bijv de melkrobot. Aangezien wij met alle merken kunnen communiceren is het voor ons geen probleem welke type melkmachine of melkrobot u gebruikt.