Platenkoeler

In uw melkveebedrijf is het van groot belang om de melk van uw koeien snel te koelen. Door gebruik te maken van een zogenaamde platenkoeler (ook wel platenwisselaar genoemd) wordt de melk snel gekoeld voordat het de melkkoeltank in komt – voorkoelen noemen we dat. Hiermee kunt u besparen op de koelkosten van uw melkkoeltank – iets dat u als het goed is graag wilt realiseren.

Om u een beeld te geven van de impact: verse melk is ongeveer 35 graden als de koe net is gemolken. Dit wordt door een platenkoeler snel gekoeld naar 20 graden en de in melkkoeltank koelt de melk verder af naar zo’n 4 graden. Met een platenkoeler behaalt u dus behoorlijk wat winst qua temperatuur! Over het algemeen scheelt het voorkoelen van de melk 15% op uw koelkosten. Daarbij komt dat het aanschaffen van een platenkoeler op zich een relatief kleine investering is. Het is dus echt de moeite waard om een platenkoeler te overwegen. Daarnaast kunt u het lauwe water welke wordt gebruikt om te gerbuiken als drinkwater voor uw melkkoeien. Dit zal een positief effect hebben op het drinken van de melkkoe en zal de melkproductie positief beinvloeden.

Over de platenkoelers van DeLaval

De platenkoelers zijn leverbaar met aluminium, RVS en titanium voor- en eindplaten. Bij de titanium versie zijn ook de voor- en eindplaat van titanium. We leveren wisselaars met dubbele of drie inwendige circuits. Hierdoor is het mogelijk om tegelijkertijd met water en ijswater te werken. Uiteraard zijn al onze platenwisselaars goedgekeurd voor melkkoeling met drinkwater van rundveekwaliteit. Enkele andere kenmerken van de platenkoelers:

  • Zeer breed toepasbaar; van veehouder tot industrie
  • Zowel mogelijk met water, ijswaterkoeling of in combinatie
  • Ontworpen voor voorkoeling en Inline verwarmen
  • Volledig demontabel voor inspectie
  • Te gebruiken van 100 tot 14.000 liter per uur

Neem gerust contact op, onze adviseurs helpen u graag verder!

Wilt u meer informatie over onze platenkoelers of wilt u graag advies van een van onze specialisten?