DX/CE Melkkoeltank

Gemiddeld in afmetingen, groot in kwaliteit! Onze DXCE koeltank heeft een elliptische vorm met ovale bodem om zo een groot koeloppervlak te realiseren. Laag geplaatste roerwerken met spuitmonden voor het reinigen zorgen voor een snelle menging en optimale reiniging. De DXCE is samen met de DX3S de meest gevraagde koeltank bij lagere melkstromen. Elke DXCE bevat een draaibaar roestvrijstalen deksel die verticaal of horizontaal opent om gemakkelijk toegang te krijgen tot de tank. Deze functie maakt ze ook ideaal voor melkkamers met lage plafonds.

  • De grootste range aan maatvoeringen passend voor bijna elk tanklokaal
  • De elliptische vorm zorgt dat melk snel de gehele bodem bedekt om zo efficiënt mogelijk te koelen
  • Hoogwaardige volledige PUR isolatie tot wel 20 cm dik
  • De DXCE is standaard voorzien van onze Topline T300 reinigs- en besturingsunit
  • Zelf vlakstellende poten voor een altijd gelijke drukbelasting op uw vloer

 

DX/CEM Melkkoeltank

Grote volumes, kleine moeite! De DXCEM is de grootste liggende koeltank uit onze range en is tevens antwoord op de vraag naar grote capaciteit melkopslag. De DXCEM is met een 3” of DN100 aansluiting en met zijn separate melkinlaat in de voorwand zijn tijd ver vooruit. Elke DXCEM is voorzien van 2 roerwerken en heeft een unieke krachtige reiniging vanuit spuitmonden op de roerwerkbladen.

De ovale vorm zorgt dat melk snel de gehele bodem bedekt om zo efficiënt mogelijk te koelen

  • DN100 uitloop met een separate melkinlaat voor behoud van uw productkwaliteit
  • Hoogwaardige volledige PUR isolatie tot wel 20 cm dik
  • Standaard voorzien van onze Topline T300 reinigs- en besturingsunit
  • Zelf vlakstellende poten voor een altijd gelijke drukbelasting op uw vloer

Reinigings- en besturingsunit

Onze DXCE koeltank beschikt over een reinigings- en besturingsunit. Deze is ontwikkeld met maar één doel: maximale controle van uw product en reinheid van de koeltank. Als uw reinigings- en besturingsunits zijn gekoppeld aan ons managementprogramma dan worden er continu gegevens uitgewisseld, gemonitord en gelogd voor maximale productzekerheid en controle.

 

Verdampertechnologie

Het hart van de melkkoeltank bevind zich tussen de twee geisoleerde RVS platen. Dit is onze veel geprezen slalom verdamper. Deze verdamper is tot 10% meer efficienter in koelcapaciteit. Dit komt door de technologie die wordt toegepast om deze verdampers te produceren. Hierdoor zijn we in staat het gehele oppervlak te gebruiken om de melk zo efficient mogelijk te koelen.