Silotanks

Silotanks

De DX3S is de premium silotank van DeLaval vol met innovaties. Met deze tank heeft DeLaval de lat hoger gelegd dan ooit tevoren. Standaard met Crossfire bodem en zijverdamper en een DN100-uitloop inclusief separate melkinlaat. De DX3S is het toonbeeld van afwerking met hoge prestaties. Wat maakt de DX3S onze beste garantie voor uw kostbare product?

  • Volledig rvs van bodem tot bordes met hoogwaardige purisolatie tot wel 60 cm dik;
  • DN100-uitloop met separate melkinlaat geschikt voor alle type melkstallen en AMS-systemen;
  • 2 zijlings geplaatste Crossfire verdampers, perfect voor kleine en ook grote hoeveelheden melk;
  • Digitale niveaumeting met overloopbeveiliging;
  • Grote range aan rvs alkoven, schuin, recht, met of zonder deur met codeslot.

 

Wij denken graag met u mee. Daarom kunnen wij u in alle gevallen een passende oplossing bieden.

Monstername

Op de silotanks die wij leveren zit een officieel goedgekeurde monsternamekraan. De bemonsteringsmethode is 100% goedgekeurd door het COKZ. Wij hebben deze innovatie geïntroduceerd en dankzij deze techniek is het toegestaan om silotanks te gebruiken voor koeling van melk. We zijn er enorm trots op dat inmiddels 60% van de melkveehouders kiest voor een silotank.

Roerwerk

Het roerwerk in de melkkoeltanks speelt een belangrijke rol tijdens het koelproces. Het zorgt er onder meer voor dat de melk homogeen van structuur blijft. Onze silotanks zijn uitgerust met een volledig in rvs uitgevoerd roerwerkblad. De bladen zijn zo ontworpen dat slechts een kleine hoeveelheid melk nodig is om het roerwerk in de melk te laten roeren. Dat zorgt ervoor dat de melk op een snelle en efficiënte manier wordt gekoeld.

Volledige zekerheid

Al onze silotanks zijn voorzien van onze geavanceerde T300-besturingsunit. Uw melkkoeltank wordt daarmee 24 uur per dag gemonitord. Afwijkingen worden automatisch aan u gemeld. Daardoor voorkomt u dat foutieve handelingen onopgemerkt blijven. Storingen worden veel sneller opgemerkt waardoor stilstand tot een minimum beperkt wordt. De T300-unit kan met elk willekeurig melksysteem communiceren. Dat maakt dat u onafhankelijk van uw melksysteem met een gerust gevoel de melk kunt opslaan. Wij ontzorgen u zoveel mogelijk zodat u zich kunt richten op andere belangrijke zaken in uw onderneming.

Oplossingen van Alfa

We kijken graag met u naar de langere termijn

N

Melkkoeltanks

N

Silotanks

N

Liggende melkkoeltanks

N

Koelaggregaten

N

AFCC robotkoeling

N

Waterchiller

N

Onze oplossingen

N

Service en onderhoud

N

Energie

Melkkoeltanks

Voor u als melkveehouder draait het om het leveren van kwaliteitsmelk. Het koelen van uw melk speelt daarbij een essentiële rol. We helpen u met maken van de beste keuze voor een melkkoeltank.

 

Lees meer

Lees meer

Koelaggregaten

Alfa Koeling levert verschillende systemen voor koeling.

Lees meer

Energie

Onze uitdaging is om uw melk zo efficient en duurzaam mogelijk gekoeld te krijgen. Daarvoor kennen we diverse oplossingen