Onze oplossingen

Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor de opslag van uw kostbare melk. Maar welke oplossing past het beste bij uw situatie? Welke oplossing sluit aan bij uw toekomstvisie en ambities? De eerste stap is het bepalen van het opslagformaat dat u nodig heeft. Wilt u een silotank of een horizontale melkkoeltank? De ruimte waar de melkkoeltank in uw bedrijf komt te staan, is vaak bepalend voor deze stap. Wij helpen u met het maken van de beste keuze.

Optimaal koelen

Als het type tank is bepaald, begint de grootste uitdaging van het proces: het optimaal koelen van de melk. Ook daar hebben we verschillende oplossingen voor. De manier van melken en de melkstroom zijn daarbij bepalend voor de keuze. Er zijn ook mogelijkheden om energievoordelen te halen uit het koelen van melk. De warmte die vrijkomt bij het koelen, kunt u weer opnieuw gebruiken in uw proces. Zo kiest u voor een duurzame manier van koelen. Ook door platenkoelers te gebruiken, verbruikt u minder energie. Wij hebben een ruime keuze aan platenkoelers waarmee u de melk op een efficiënte manier kunt voorkoelen.   

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is het niet eenvoudig om snel een keuze te maken. Daar helpen we u dan ook graag bij. We hebben veel kennis en ervaring en kunnen u goed adviseren. Melkkoeling is maatwerk en met de oplossing die we samen voor u kiezen, bent u altijd verzekerd van koele melk.

Oplossingen van Alfa

We kijken graag met u naar de langere termijn

N

Melkkoeltanks

N

Silotanks

N

Liggende melkkoeltanks

N

Koelaggregaten

N

AFCC robotkoeling

N

Waterchiller

N

Onze oplossingen

N

Service en onderhoud

N

Energie

Melkkoeltanks

Voor u als melkveehouder draait het om het leveren van kwaliteitsmelk. Het koelen van uw melk speelt daarbij een essentiële rol. We helpen u met maken van de beste keuze voor een melkkoeltank.

 

Lees meer

Lees meer

Koelaggregaten

Alfa Koeling levert verschillende systemen voor koeling.

Lees meer

Energie

Onze uitdaging is om uw melk zo efficient en duurzaam mogelijk gekoeld te krijgen. Daarvoor kennen we diverse oplossingen