Alfa Therm

Alfa Therm is een innovatieve en duurzame oplossing om uw melk te koelen.

Alfa Therm

Nieuwe en duurzame oplossing
Alfa Therm is een systeem waarbij koelen en verwarmen samenkomen. Omdat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid willen we dat uiteraard ook concreet maken in de melkveehouderij. Dat doen we met Alfa Therm.

Betere melkkwaliteit
Alfa Therm zorgt ervoor dat de melk met de juiste bewaartemperatuur in de melktank wordt opgeslagen. Dat betekent dat de melk in 1 keer van 37 graden wordt teruggekoeld naar 3,4 graden. Dat zorgt voor een betere melkkwaliteit. Immers hoe sneller de melk wordt gekoeld hoe beter de structuur van de melk behouden blijft.

Duurzame mogelijkheden
Met het koelen van de melk komt warmte vrij. Onze chiller zorgt ervoor dat alle warmte die vrijkomt bij het koelproces wordt omgezet om water te verwarmen. Daardoor ontstaan interessante mogelijkheden. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om een vloerverwarming te verwarmen. Het voordeel daarbij is dat er geen gas meer nodig is om bijvoorbeeld een woning te verwarmen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ook het tapwater tot de juiste temperatuur te verwarmen. Daardoor wordt een cv-installatie overbodig. Ook kunt u beide systemen naast elkaar laten werken. Daardoor kunt u fors besparen op uw gasrekening. Verder kunnen we het proces zodanig sturen dat bij het koelen van de melk ook een woning kan worden gekoeld. Dat zorgt voor een comfortabele woonruimte tijdens warme zomerdagen.

Zo ziet u maar weer, uw melkkoeien zetten u niet in de kou!  Met Alfa Therm profiteert u van een optimaal rendement van uw veestapel en bent u daarnaast op een duurzame manier aan het ondernemen.

klik op de afbeelding voor een vergroting

Oplossingen van Alfa

We kijken graag met u naar de langere termijn

N

Melkkoeltanks

N

Silotanks

N

Liggende melkkoeltanks

N

Koelaggregaten

N

AFCC robotkoeling

N

Waterchiller

N

Onze oplossingen

N

Service en onderhoud

N

Energie

Melkkoeltanks

Voor u als melkveehouder draait het om het leveren van kwaliteitsmelk. Het koelen van uw melk speelt daarbij een essentiële rol. We helpen u met maken van de beste keuze voor een melkkoeltank.

 

Lees meer

Lees meer

Koelaggregaten

Alfa Koeling levert verschillende systemen voor koeling.

Lees meer

Energie

Onze uitdaging is om uw melk zo efficient en duurzaam mogelijk gekoeld te krijgen. Daarvoor kennen we diverse oplossingen